Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šabinský puleček za řekou

U Šabinského pulečka míváme občas strach, že budeme my Žabáci proti dětem v přesile. Kolem 1. 6. totiž probíhá pro děti v okolí tolik akcí, že naše tradiční venkovské soutěže bývají slabou konkurencí.

Letos nám přálo opět nejen parádní počasí, ale taky přízeň dětí. Sešlo se jich dost. Jestli se vám zdá, že na fotkách vidíte, že s námi soutěžením slaví svůj mezinárodní den i trochu starší ročníky, brýle nečistěte, je to tak. Protože všichni jsme něčími dětmi, tak věk nijak neomezujeme.

Děti lezly po provaze, skákaly v pytlích, lovily bez povolenky ryby, střílely divoká prasata z luku, srážely kuželky - pokud samy ve větru nepadaly. V mezidobí vše zajídaly cukrovou vatou, kterou zručně vyráběl Kamil. Z fleku by mohl změnit zaměstnání a jezdit po poutích.

Po úspěšném zdolání všech met, byly děti odměněny balíčkem s dobrotami a medailí. A pak začala ještě dobrodužnější část odpoledne. Odvážní se vydali směrem k Dasnicům, aby odtud sjeli divokou řeku Ohři. Na raftech.

Po oblečení do vest a dohadech, kdo s kým pojede, vedle koho bude sedět, vysvětlení, že do lodi se nenasedá na břehu, protože se po trávě a písku do řeky fakt blbě pádluje a jiných důležitých záležitostech se podařilo s mohutným ahoooj vyplout.

Oba rafty pod vedením kapitánů Romana a Sváti se všemi dorazili do cíle pod lávku.

Dali jsme si moc dobré Múúú špekáčky, čímž jsme pulečka pro tento rok uzavřeli. 

Fotky jsou tu.