Jdi na obsah Jdi na menu
 


Probouzení šabinského žabáka s odemčením řeky

Loni nám zůstala Ohře zamčená. Nevyšel ani plán odemkout ji na podzim a rovnou za sebou dole, po splutí, zamknout.

O to velkolepější bylo letošní odemykání, které jsme z bílé soboty (málokdy se najdou odvážlivci v tuto brzkou jarní dobu), přesunuli na 21. duben.

Majka (ve spolupráci s Václavem) vymyslela program na celý den. Po prezentaci u hospody si děti i dospělí mohli vyzkoušet několik soutěží např. ve střelbě z luku či hodu sekerou, pak se ti nadšenější odebrali pochodem do Kynšperka. Ti, co se jim do trasy pěšky nechtělo, zvolili kola, či dokonce automobily. Na tábořišti "U Piráta" byla nachystána poslední soutěž a taky buřty k opečení.

Počasí nám velmi přálo až bylo nutné se schovávat do stínu.

img_7057.jpg

Po mnohých zmatcích a dohadech, zda se na lodě vejdeme, nevejdeme, vejdeme, atd. jsme zjistili, že se vejdeme a nastal okamžik odemknutí řeky.

Klíče se ujal Václav a téměř to vypadalo, že zapomněl, za jakým účelem ho (klíč) drží v ruce. Poté, co všichni byli dostatečně soustředění k jeho osobě, se velmi zodpovědně zhostil samotného aktu odemčení. S klíčem ponořil do Ohře celé své tělo, včetně hlavy.

img_7065.jpg

A my mohli směle vyrazit směr Šabina.

Osádka, kterou vedli kapitáni Robert a Venca Basl, měla hned v šlajsně problém, neb se jejich polonafoukaný raft v tuto chvíli zlomil, nabral vodu, nejmenovaný háček upadl na dno lodi a coby těžký tuleň se z něj nemohl dostat. Nicméně všichni, včetně malých porcelánů, tuto drobnou událost přestáli bez úhony a po nafouknutí raftu, už k žádné nebezpečné situaci nedošlo.

Vodu krom Václava při odemykání však okusila ještě jedna maminka s chlapcem, a to v Šabině, těšně před vystoupením z kánoe na břeh. Slunce naštěstí hřálo, a tak po převlečení do suchých oděvů, snad ani oni neutrpěli zdravotní újmu.

img_7067.jpg

Všichni zúčastnění, kteří se dostali až k tomuto bodu, získali pamětní placku s probuzeným žabákem.

Večer program ještě pokračoval zábavou ve Staré hospodě s country kapelou Nosáči z Klášterce nad Ohří.

Takže milí vodáci a vodačky, pro letošek jsme vám tu řeku odemkli. Tak, ať je plná vody, vodácké pohody a nechá všechny šťastně doplout. AHÓÓÓJ.

Fotodokumentace

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář