Jdi na obsah Jdi na menu
 


Půjdem spolu na Betlém

8. 11. 2017

Dlouho jsme spolu nebyli na výletě a tak jsme se 6. července vypravili na Betlém. A taky do kláštera v Teplé.

dsc_0119.jpg

Jeli jsme, poobědvali jsme, vykoupali jsme se a jeli domů. No dobře, tak nudné to zase nebylo.

Do Kláštera Teplá, kde se nachází klášter premonstrátů jsme jeli vlastními vozidly. Někteří, ti co následovali Káju, dorazili s hrůzou v očích, z jeho velké rychlosti a děravých silnic.

Před samotnou prohlídkou jsme se individuálně procházeli po zahradě, parku, v galerii a taky jsme zkoumali vodní svět s různými mlýny, čerpadly a bavilo nás stejně jako děti strkat nohy a ruce do vody, ucpávat přítoky a odtoky, vytvářet potůčky atd. 

Prohlídky se kromě naší početné skupiny zúčastnilo i další větší množství návštěvníků, což bylo příčinou toho, že jsme zhusta, alespoň já, nic neslyšeli, případně, alespoň já, netušili, o čem že to průvodce mluví,neb začal výklad daleko předtím, než jsme se stihli k němu došourat.

dsc_0117.jpg

Z kláštera zejména přítomné větší děti vyrazily hladové a domáhající se okamžitého nakrmení. Také někteří dospělí odmítali jet jíst někam, jak bylo původně předběžně domluveno a vracet se zpět na koupání. Někteří naopak se zkušeností z minulosti odmítali cokoli pozřít v místní restauraci. A tak se naše parta rozpadla (dočasně). Někde to málem vypadalo i na rozpad vztahů, k čemuž naštěstí nedošlo. Kupodivu jsme se najedli všichni dobře a živí a zdraví se setkali u vody.

Voda, slunce, tlak, teplota, rosný bod, pivo, káva, zmrzlina, tráva a stín už pak neměly chybu.

A dávejte mi ty fotky, nebo už tu nebude na co koukat  - něco málo zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář