Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sametový pochod

29. 1. 2016

17. listopadu jsme se už po několikáté jali pochodovat po blízkém okolí. Počasí nám tentokrát nepřálo, přesto se nás pár (na start dorazil i Kája o berlích, ale vydal se na vlastní jednodušší trasu) sešlo, abychom si připomněli Mezinárodní den studentstva a události roku 1939 a 1989. 17. listopad je jediný mezinárodní den českého původu.

img_4317.jpg

Cíl cesty byl pro nepřízeň počasí a málo vstřícné chování personálu v hospodě na Kostelní Bříze vybrán v blízkém Kynšperku v pivovaru u Zajíce. Náčelník, ač měl bolavá záda, nás tradičně vedl horší, zato delší cestou.

Původně pro nás také plánoval zastávku v Libavském Údolí na "farmě" pana R. Kyprého. V předtuše toho, jak se k ránu, omámeni domácími lihovinami a hlavou obtěžkanou historkami o jízdách na kole do Rumunska a možnostmi využití bolševníku velkolepého, dereme po čtyřech k domovu, jsme tuto myšlenku pro jistotu zavrhli hned v zárodku.

img_4321.jpg

Zkrápěni deštěm, za milé rozpravy o všem možném, jsme nakonec do Kynšperka v plném počtu dorazili.

Objednali jsme jídlo a pití. Jirka měl pro jistotu ještě nějaké zásoby z výprodeje, kdyby obsluha nestíhala a nebo došlo jídlo v kuchyni.

img_4338.jpg

U Zajíce bylo příjemně, studovali jsme kolem stolů nahromaděné knihy a příjemně usychali.

img_4327.jpg

A jelikož se nikomu znovu do listopadové sprchy nechtělo, zavolali jsme žabačce Terezce a ta nás ochotně odvezla zpět do Šabiny.

img_4336.jpg

Zde dokumentace cesty, vzájemné pomoci, pozřených potravin i nápojů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář