Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žabácké odemykání Ohře

20. 5. 2015

Zima nás opouští, ledy na řece Ohři pukly a odpluly, je teplo a jaro. Sice není ještě 24. dubna, kdy vylézají hadi a štíři, ale žabáci jsou již rozehřátí a připraveni, jako každý rok

ODEMKNOUT ŘEKU OHŘI

a pak na ní až do podzimních měsíců vyvádět smiley!

2 týdny po Bílé sobotě, 18. 4., jsme se sešli Roman, Soňa, Jirka a Vláďa ve Staré hospodě. Vedoucí vodácké sexe Roman rozhodl, že bude stačit vytáhnout ze stodoly 2 lode, které obsadili R,S,J. Vláďa bude technické zázemí, řidič, fotograf a případný zachránce a odvozce mokrých Žabáků.

img_6829.jpg

Vzali jsme klíč od řeky, naložili lodě a odjeli do Kynšperka k mostu na tábořiště "Dronte". Vedoucí přibalil pivo na potlačení strachu z nečekaných situací na vodě. Jirka měl sud plný náhradního oblečení, které by se použilo pro případ nezvládnutí těch "nečekaných situací". Soňa nechtěla být tentokrát mokrá a tak nastoupila k vedoucímu a náčelníkovi na vlajkovou loď. Jirka jel se sudem.

img_6833.jpg

Slavnostně jsme odemkli řeku a po posilnění pivem chystali vyplutí. Vláďa odjel s autem zpět do Šabiny s tím, že přijede do Dasnic ke splavu.

Voda z Kynšperka byla hezká, břehy a příroda se začínala "probouzet". Všude vodní ptactvo, kachny, labutě i ledňáček.

img_6850.jpg

Vláďa v Dasnicích u splavu byl, fotil a byl připraven zachraňovat. Nebylo, ale co a koho, všechny nástrahy byly překonány Na pár místech bylo pouze na hromadách nashromážděno množství odpadu, který tam při úklidu řeky a okoli ochránci přírody našli.

Pouze Soňa měla celou cestu, celé sjíždění, zimnici a třes. Došlo se k závěru, že to bylo způsobeno trémou. Háček na vlajkové lodi vedoucího. Aby se rozehřála a uklidnila, šlo se do hospody. Málem bez Jirky, ten po mávání pádlem zastavil až u vlakového nádraží. Má nádraží rád. Vše ale zvládl a do hospody šel taky. Slečna obsluhující byla příjemná, měla 4 fraňky.

img_6853.jpg

No, po posilnění se úspěšně projeli oleje a přeje a splavy před Šabinou a v Šabině a celý odemykací sjezd se ukončil v Šabině pod jezem.

img_6877.jpg

Řeku máme odemčenou, poprvé letos sjetou a připravenou na další vodácké "AHOJ"

                                                                                        Jiří T.

Vláďa zdokumentoval všechny důležité momenty - FOTA.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář