Jdi na obsah Jdi na menu
 


oKOLO Medardu 2015

1. 9. 2015

26. června jsme v malé skupince  (Kája, Jirka, Vláďa a Soňa) vyrazili na druhou jízdu okolo dolu Medard. Nyní tedy už nikoli okolo šachty, nýbrž okolo vznikající přehrady.

Původně s námi chtěl vyjet i Roman, protože se zrovna v danou chvíli v jeho hospodě nenacházeli žádní potravy chtiví návštěvníci. Dojeli jsme k silnici před Rentax, kde jsme potkali skupinku asi 10 vodáků, tázajících se nás, kde je hospoda.

Roman se sklíčeným výrazem odpověděl, že jdou dobře. Z jeho pohledu ovšem tazatelé vytušili, že něco není v pořádku a tak se ptali, zda by jim návštěvu tohoto zařízení nedoporučoval a jestli neví o něčem jiném, lepším. Roman ještě o něco sklíčeněji odpověděl, že ne, že jídlo i pivo je tam v pořádku a že se tam bude muset vrátit. Na to následoval s vyvalenýma očima už pouze dotaz: "Vy, jste zapomněl zaplatit??" Tím byl náš náčelník, kuchař a hospodský v jedné osobě lapen a nemohl s námi již pokračovat.

My ostatní jsme šlápli do pedálů a přes Chlumek se po cyklostezce vydali k někdejší šachtě.

Prohlédli jsme si jámu, kde se ještě nějaký ten milion tun uhlí nachází a které ještě SUAS vyhrabe.

dsc_1790.jpg

Tady jsme chvilku meditovali o stáří původních rostlin, slisovaných nyní do černohnědých kusů, kterými většina z nás dosud zajišťuje teplo ve svých domovech.

Při této rozpravě vznikla fotografie nazvaná Fosilie drží fosilii (obrázek dole). S ohledem na zákon o ochraně osobních údajů  č. 101/2000 Sb., ovšem nebudeme zveřejňovat, čí jsou vyfocené ruce.

dsc_1791.jpg

Poté jsme již dojeli na západní stranu jezera, vyšlapali do Bukovan a odtud starou "vlečkou" přes Dasnice (kam nám Roman, nakrmiv "ahojáky", přijel naproti) domů.

Výlet jsme zakončili na pivě u Honzy V.