Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zamykání Ohře 2014

Pro letošní zamykání jsme vybrali poměrně brzké datum 4. října, zejména s ohledem na to, že se nás náčelník chystá opustit směrem do vyspělých severských zemí. K jízdě jsme zvolili pro nás netradiční úsek řeky a netradiční směr,  Černý Mlýn - Šabina. Nejde o tiskovou chybu, skutečně se jelo proti proudu.

img_8556.jpg

Počasi bylo velmi pěkné. Odvážlivců a zdravotně nehendikepovaných nás bohužel nebylo mnoho, konkrétně tři. Pavel F., Jirka T. a Roman F..

Cestou nahoru jsme plánovali udělat piknik s opékáním buřtů. Roman se ukázal jako správný tramp a na cestu zbalil: bedničku s dřívím, vázu s květinou, svíčku, slunečník, popelník, stoleček a židli, trampolínu, vidlice na opékání,  papírové ubrousky, hořčici, buřty, chléb a několik pet lahví s točeným pivem. Piknikové místo bylo určeno u konce slepého ramene.

img_8555.jpg

Po složení nezbytností na vybraném místě nasedli odvážní muži, odhodlaní bojovat s protiproudem, u penzionu v Černém Mlýně do lodí. Vítr jim foukal do zad místy tak silně, že stačilo vztyčit pádlo a lodě pluly téměř samy.

 

 

img_8566.jpg

My ostatní jsme je povzbuzovali ze břehu. Fanda, Naďa, Nátálka a Kristýnka vytvořili transparenty k povzbuzení plujících a tak za všeobecné podpory nás po břehu jdoucích dospěli až k místu odpočinku.

img_8591.jpg

Zde jsme si všichni a přidali se další,  opekli buřtíky a vypili nachystané nápoje.

img_8612.jpg

Poté vodáci, ač posilněni alkoholem, obratně nasedli do svých kánoí a vydali se vstříc nejdivočejšímu a nejnáročnějšímu úseku plavby. Zdárně ji všichni tři zdolali. 

Roman nám v úplném závěru chtěl předvést, jak se správně přijíždí s lodí ke břehu. Zvládl to velmi profesionálně. Jednu ukázku jak se to dělat nemá a poté tak, jak se parkuje správně. Zde instruktážní video.

img_8633.jpg

Jelikož ze zásady nevozíme k odemykání ani k zamykání krásný velký klíč k tomuto účelu určený (asi aby nezvlhl a nepočal korodovat), zamkl náčelník řeku klíčem od Jirkovy garáže.

img_8638.jpg

Bylo to krásné, veselé, slunečné odpoledne a už dnes se můžeme těšit, až si "naši" řeku zase na jaře otevřeme.

A fota.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář