Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šabinský puleček i letos

Stalo se tradicí, okolo Dne dětí, uspořádat odpoledne pro náš dorost. Nejinak tomu bylo i v tomto roce, 31. 5..

Pro děti jsme připravili nenáročný pochod s několika úkoly, spočívajícími v rozpoznávání pohádkových postav a určování stromů a rostlin. Poučili jsme se nakonec všichni. Někteří z nás poprvé slyšeli o borovici vejmutovce a viděli jak vypadá její šiška, ostatní naopak byli seznámeni s tím, že Křemílek s kámošem Vochomůrkou zasadili místo fialy diviznu a o maxipsa Fíka se starala holčička jménem Ája.

img_2385.jpg

Na hřišti pak čekaly na děti odměny a rozdělaný oheň na opékání buřtů. Jezdecký klub Sagyra zajistil projížďky na koních. A dospělí chlapy si zahráli s těmi menšími fotbal.

pspx7273.jpg

Když odpoledne pokročilo, vzali postupně všichni, včetně nezletilých, do ruky sekeru a každý si několikrát seknul, až se nakonec poroučela k zemi, o čarodějnicích vztyčená májka.

img_2432.jpg

Večer jsme se my dospělí přesunuli s ohněm ke Staré hospodě, dopekli zbývající buřty, dívali se do hřejících plamenů a dobře se bavili.

img_2450.jpg

Velké poděkování patří paní Evě Burdové a společnosti ČEZ, Romanu Fraňkovi za dodané ceny, Martině Peškové a jejím koním, celému Žabáckému spolku a všem, kteří se na organizaci "pulečka" podíleli.

A jak pěkné odpoledne a večer to si můžete připomenout zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář