Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odemknutí Ohře

Po prvním sjezdu zamčené Ohře s velmi malou účastí, jsme se rozhodli odemknout řeku protékající naší vsí na den 100. výročí potopení - snad nejslavnější lodi světa - Titanicu.

V Kynšperku

Účast byla o něco větší. Vyrazili jsme ve složení posádek zadák  Chuck s háčkem Emanem, Roman s Kájou, Pavel s Dášou a Jirka se Soňou. Že nám cosi chybí jsme zjistili po příjezdu do Kynšperka, opět nikdo neměl klíč, a to ani náš vedoucí vodní sekce. A tak jsme si řekli, že odemknem až v Šabině.

Počasí bylo celkem pěkné, nepršelo a i voda byla ve zcela tekutém stavu, nikde žádné kry. Vyjeli jsme z Kynšperka a počali soulodit. Po dokonání a pouštění se došlo k nejdramatičtějšímu okamžiku plavby, kdy se zlehka rozhoupala kánoe vedená kapitánem Pavlem s háčkem Dášou. Přes Romanovi povely pádluj, usoudila Dáša, že bude lepší chytit se sousední lodi Chucka a Emana za bort. Když už se budou koupat oni, tak rozhodně ne sami. Všichni to nakonec ustáli bez namočení.

V cestě nám pak už jen stál - nebo spíš ležel strom přes celou šíři řeky. Háčci byli vysazeni, aby nezatěžovali přídě a vydali se po břehu po svých. Všichni naši zadáci pak přes strom přepluli nebo se přestrkali.

Plavba do Šabiny byla poměrně klidná,  přerušováná pouze pauzami na pití rozličných ovocných nápojů. Všichni bez újmy překonali jez a nakonec jsme klíčkem odemkli i řeku pro všechny ostatní vodáky za Chuckova projevu.

 

Chuck odemyká

 

Na závěr prosím o tichou vzpomínku na památku Jirkova zlomeného pádla.

A zde je fotoreportáž. A tady klasické FOTOALBUM (šťouralům se omlouvám, na fotkách je špatně datum - chyba není na vašem přijímači ani v kalendáři, jde jen o špatně nastavený foťák.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář