Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrad Krakovec

Na sv. Václava jsme vyjeli na výlet. Naším cílem byl hrad Krakovec. Původní plán jet vlakem jsme zavrhli po zjištění, že do místa nevedou koleje a my měli jen tři dny času. Rozhodli jsme  se proto jet auty a byla stanovena pravidla jízdy v koloně.

Ráno, poté, co se nám podařilo se spočítat (spletli jsme se jen o jednu osobu), zjistit, že v nabízeném 6ti místném vozidle chybí sedačky a vzduch v přední pneumatice, byly posádky rozděleny takto:

1. vozidlo: velitel zájezdu, vedoucí pěší sekce Jiří T. s řidičem Pavlem F., doplněni o Roberta P. a děti Pavlínku F. a Vojtíška P.

2. vozidlo: náčelník,  nesvrhnutelný předseda a řídící v jedné osobě Roman F.,  dále Kája B., Edita B., Vláďa S. a Jana S.

3. vozidlo obsazené pouze ženami: řidič Soňa P., Hanka T., Dáša F. a Tereza P.

img_3512.jpg

Do kolony se nám pro neukázněnost většiny řidičů podařilo srovnat až u Bochova, kde jsme provedli občerstvovací zastávku. K dalšímu vážnému porušení pravidel došlo v obci Pšovlky, kde se Jirka zapomněl koukat do mapy, Pavel F., používaje navigaci určenou kamionům, silnici v mapě neměl, Roman se zeptal na cestu. Obě přední vozidla se vydala, bez varování a domluvy, každé na jinou stranu.  Jirka vpravo, Roman vlevo. Já jsem zůstala stát bez velení a bezradná. Nakonec se ukázalo, že obě cesty vedou na Krakovec.

Roman se ještě v jedné vsi zeptal na trasu místních. Bylo mu neochvějně vysvětlováno, kudy že to má jet. Znejistění přišlo na konci, kdy z úst navigátorky zaznělo: "Prosímvás a kdybyste tam netrefili, tak se na nás nezlobte".

Poté, co jsme hrad Krakovec spatřili, zjistili jsme, že je nám většině důvěrně znám (první to odhalil Vojta), pod názvem Brtník z filmu "Ať žijí duchové". Nechali jsme se provést veselou průvodkyní, přivítali se s Chuckem, který za námi přijel na motorce, obešli vísku a dorazili do hospody, zřízené v původní škole.

img_3550.jpg

 

Po doplnění energie výborným jídlem a rozličnými nápoji jsme zamířili do vlakového muzea v Lužné u Rakovníka. Zde jsme zalitovali, že jsme s sebou nevzali k odbornému výkladu Ing. Jiřího G..

Po celou dobu naší návštěvy se z nádražního rozhlasu ozývala hlášení: "Prosíme rodiče, aby si hlídali své děti:" "Prosíme návštěvníky, aby nelezli na exponáty a dbali na bezpečnost svou i vystavených strojů." "Prosíme návštěvníky, aby nelomcovali dveřmi a nepokoušeli se je otvírat." Po shlédnutí  fotografií jsem dospěla k závěru: Ano, všechna byla určená nám.

img_3711.jpg

 

V areálu muzea byla pro Žabáky nainstalována zcela bezpečná trať vedoucí pouze dokola a tak jsme se s chutí svezli. Dokumentace zde.

Na zpáteční cestě jsme chtěli svou návštěvou poctít Zámecký pivovar v Chyši. Nebyli však na početnou skupinu připraveni a tak jsme se odebrali do hospůdky na náměstí, kde jsme něco pojedli a popili a u toho pozorovali divoké jízdy místních obyvatel na multikáře a jiných vozidlech.

Na krátké zakončení ve Staré hospodě dorazilo jen pár skalních Žabáků.

Fotografie tady.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář