Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prvomájový cyklovýjezd

Náš plán z ledna dostal řádné trhliny skrze všude se šířící virus. Tahle malá potvora zapříčinila, že jsme se nemohli podívat k našim oblíbeným rybníčkům v Neualbenreuthu. Hranice se uzavrřely a nikdo z nás nechtěl riskovat uvržení téměř celé Šabiny do karantény jejich překročením.

A tak jsme se rozhodli jet jinam. Nevím, koho to napadlo, snad Jiřího, kterého naštěstí neschvátil SARSCov, ale zřejmě chytil od Káji cyklisticus maniacus. Někdo prostě vymyslel, že místo celkem pohodových 75 km do SRN a zpět si dáme poněkud kratší výlet na Kladskou. Ano, na tu Kladskou, která leží v příšerných 815 metrech nad mořem.

Parta odvážných byla i tak poměrně velká. Na začátku jsme se jako vždy pokusili vyfotit. Chvilku nás Majka natáčela, pak se hledal na mobilu bílý "knoflík".

img-20200501-wa0007.jpg

Pózování před foťákem nás příliš nezahřálo. O to se postaral až kopec kolem kravína, kde některým z nás UŽ (nebudu se konkrétně jmenovat) došel dech. Někteří, které stihla již zjara cyklistická mánie, však jeli úplně pohodově, bez přehazování a velkého podřazování až do cíle.

Jeden z nejmenovaných členů party pak označil tento výlet dokonce za "nejblbější". Ještě neví, co všechno dokážem vymyslet.... Cesta však ubíhala přes všechna ta převýšení poměrně dobře a valnou většinu času za svitu slunce. Pršet začalo pořádně až na Kladské, kde jsme se občerstvovali. Za zmínku stojí ještě paní hospodská, které jsme naměřili nejméně 8 fraňků (pro neznalé - jednotka protivnosti vrchního). Vůbec nebyla ráda, že tam v tom nečase a přes všechna omezení přinášíme peníze.

Pochvalu pak zaslouží všichni, kdo přivezli auty výborné koláče, kávu a jiné dobroty a nebo se na nás alespoň přijeli podívat.

Cesta zpět z kopce dolů už byla fajn a většina z nás si jí užila.

Fotodokumentace z našeho výletu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář