Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prvomájová jízda

Vstát ráno po pálení čarodějnic, vzít kolo a vydat se na 70 kilometrů dlouhou trať se může zdát někomu příliš náročné. Zejména, pokud je noční oslava poněkud bujará. Máme však přes všechno tento výlet rádi a těšíme se na retro Stebnici a také k pstruhovým rybníčkům do SRN.

Na start cesty se tentokrát postavili Kája, Ríša, Roman, Robert, Jirka, Sváťa, Michal a Soňa. Pohotovostní vozidlo obsadily Majka, která kvůli zdravotní indispozici nemohla jet na kole a Blanka. 

Letošní cestu lze nazvat zastávkovou. První zastávka proběhla na vlakovém nádraží Dasnice, kde jsme přečkali půlminutový déšť a dali si piškot (jak říkal Robert - na hlavu - myšleno, jako zásobu sacharidů pro přemýšlení). Další zastávka proběhla v Dasnicích u hospody U bobra, kde si Robert dal pivo (jak říkám já, taky na hlavu, jako srovnání hladiny alkoholu po předešlé noci). 

image001.jpg

Do Stebnice proběhlo ještě několik piškotových zastávek. V kempu nás už čekaly obě motorizované členky. Posilnili jsme se kabanosem a jinými pochoutkami, zde nabízenými a vydali se vstříc dalším  kopcům. Kája zkontroloval, zda náhodou neotevřeli v Doubravě hostinec v místním historickém roubeném statku. Stále je pouze nabízen k pronájmu. Nová hospůdka je však v Lipové a tak máme pro příští roky další možnost, kde zahnat žízeň a hlad. 

Všichni jsme v pořádku dojeli do Neualbenreuthu, Ríša s Kájou vyšlapali i horší trasu okolo kaple. S radostí jsme si objednali uzené pstruhy a vychutnávali lesní klid, zurčení vody a konverzovali skoro německy s paní majitelkou. Po chvíli došly pěšky i Majka s Blankou, které zanechaly auto na Mýtině. Dle mého by jim mohl závidět i Jožka Pribilinec, neb dorazily za krátkou chvilku po nás.

image002.jpg

Po nasycení jsme vyrazili na cestu zpět. Ovšem se zastávkou na kávu a zmrzlinu na náměstí u májky. Cestou jsme vzpomínali na družstvo chrtů, ze kterého nám chyběli Eman a Pišta. Jednoho opravdového chrta jsme však měli možnost potkat mezi Stebnicí a Okrouhlou. Pohyboval se mezi auty a co chvíli hrozilo, že ho některý řidič přehlédne a přejede. Po pokusu přenést za něj odpovědnost na městskou, či státní policii (bylo nám pouze doporučeno, nechť vyhledáme starostu obce Okrouhlá a ať se postará on, neb policie zrovna řeší závažný trestný čin) jsme milého, klepajícího se chrta naložili Majce do auta, na policii nechali kontakt a odvezli ho do Šabiny. 

img_8479.jpg

Sváťu na cestě ještě překvapil houkající žigulík veřejné bezpečnosti. Když ho spatřil, raději se ukryl i s kolem do příkopu. 

Do cíle jsme se zastavili v Tuřanech a také v Dasnicích, kde jsme se potkali s dalšími našimi členy. U Staré hospody jsme zastavili naposled. Tady už Jitka venčila chrta a za chvíli se po telefonátu přihnala také majitelka Cassadyho (jak se pes jmenoval) a oba celí šťastní odfrčeli pryč. 

Velký dík patří opět sv. Petrovi zato, že přichystal báječné počasí na cyklovýlet, Sváťovu kolu, že přes hlučné vrzání dovezlo svého majitele tam i zpět, piškotům, že nám udržovaly veselou mysl a všem zúčastněným za dobrou náladu. 

Fotky jsou tady.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář