Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náš 8. březen

Byla to opět velká událost. Stalo se to u příležitosti svátku všech našich soudružek žen. Tak jako v dobách minulých, kdy k nám na návštěvu zavítali tak vzácní hosté jako Jurij Gagarin, Valentina Těreškovová, soudružky a soudruzi z různých zemědělských družstev a kolchozů, tanečníci apod., i letos jsme měli možnost přivítat pro naši obec velmi neočekávanou návštěvu. 

Ale vše popořádku. Nejprve nám byla představena soudružka z lidově demokratické Číny. Roman se k překvapení všech ukázal být výborným tlumočníkem z čínštiny do češtiny a obráceně. Jeho výkon byl vynikající a zaslouží ocenění. 

image005.jpg

Dalším bodem programu byla vzpomínka na soutěž 6 ran do klobouku. Několik párů odpovídalo na záludné otázky typu: Kolik váží slon indický, co je to Tádž Mahál, za jakou nejkratší dobu přelétl Concorde z New Yorku do Londýna a pod. 

Absolutní vítězkou se stala příslušnice SNB, držitelka několika ocenění za příkladnou práci, soudružka Jarka a vyhrála svého dokonalého přítele.

image004.jpg

A následovalo jedno z hlavních vystoupení. Do Šabiny přijel Академический ансамбль песни и пляски Российской Армии имени А. В. Александрова. Pro ty, kdo snad neovládají ruský jazyk a azbuku Akademický soubor písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova, čili slavní Alexandrovci. O úvodní slovo a přivítání se postarala skutečná ruska, slečna Katya. Pak už zněl Starou hospodou chorál mužů v uniformách. 

53343565_2357125960965268_6745034551099129856_n.jpg

Zmínka o vystoupení se dostala i do novin, konkrétně občasníku Cihla, který vydává vedlejší obec Citice. 

Tím ovšem bohatý program nekončil. Následovala zajímavá nabídka pro naše soudružky. Tentokrát ze západní kapitalistické Evropy, konkrétně z Itálie, dorazil prodejce Eros a jeho společnice Sabrina, aby přítomným ženám nabídli luxusní kolekci spodního prádla a masážních pomůcek.

image006.jpg

Poté na řadu přišlo ještě mnoho humorných vyprávění a přednesů. Na rozloučenou všechny přítomné ženy dostaly opět rudý karafiát. 

 

A zde ještě něco z fotografií.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář