Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní guláš 2019

Ačkoli bylo horko a léto se ještě nehodlalo vzdát, bylo třeba se s ním po Žabácku řádně rozloučit. Poslední srpnový den jsme tedy vymetli z kotlíku pavučiny a začali chystat pravidelný guláš.

Zpočátku to nevypadalo na velkou účast a zdálo se, že kotlíková událost bude spíše komorní. Naštěstí se předpoklady nevyplnily a těch 6,5 kg hovězího v omáčce jsme snědli celkem hravě.

Povídalo se, poslouchalo, popíjelo, jedlo, prostě samé příjemné zážitky. S přibývajícím časem se postupně začali vytrácet muži k místnímu stánku a nevraceli se zpět do naší společnosti. Jak bylo později zjištěno, klidně si u Jarky honili sršně.

dsc_0214.jpg

Sršně nás ovšem provázely celým večerem, Útočily na světlo a taky na nás. Jediný, kdo však dostal žihadlo, byl Pišta Ď., neboť je alergický. Misi na jeho záchranu - přivolání Martina či Vojty od Hejlků s antihistamikem - se nám zorganizovat nepodařilo. Chlapci měli zato, že zvonící telefony mohou ignorovat, protože co důležitého by mohli mírně podnapilí rodiče, nacházející se v bezpečí kempu za řekou, asi tak chtít. A tak šel Štefan předčasně domů a léky si aplikoval sám. Ještěže stihl ochutnat ten guláš.

Nejveselejším Žabákem byl poslední srpnovou noc bezpochyby Kája. Všechny nás bavil směrováním kolečka na lávku....

Horké léto 2019 budiž pochváleno.

Pár poněkud rozmazaných fotek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář