Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koupání v Sibyllenbadu

23. 1. 2020

18. ledna jsme vyrazili na tradiční koupací akci. Jenže tentokrát nikoli do bývalého NDR, ale na Západ. Tam, co jezdíme každý rok na kole. Poblíž Neualbenreuthu se totiž nacházejí Sibyliny lázně.

Už před odjezdem jsme se obávali, že se budem trochu nudit. Jelikož v Sibyllenbadu není jediná klouzačka, ani vlnobití. Jen bazény. Dokonce, jak jsme vzápětí po vstupu zjistili, jen několik bazénů. A v těch několik, poměrně starších lidí.

Ale lázně nás přece jen příjemně překvapily. Fajn byly vířivky. Abychom z nich mohli vytlačit vodu jako v Schönecku, bylo by nutné, jak konstatoval náčelník, přijmout nejméně ještě cca 80 dobře urostlých členů. Jsou totiž velké. Prima bylo i ve venkovním bazénu. Voda byla teploučká a my se zájmem pozorovali, kam že se v té 5 stupňové zimě vydala v mokrých plavkách VENKU!!! postarší paní. Šla k jakési zábradlím ohraničené cestičce a prošla se tam a zpět. To jsme museli zkusit taky, abychom zjistili k čemu je to dobré. V první části byla voda teplá jako v bazénu. Že by to bylo k ničemu? Ovšem za mírným vyvýšením už byla voda, dle našeho názoru LEDOVÁ. Někteří odvážlivci ji statečně prošli, či proplavali. K našemu zklamání, neboť jsme se cítili fakt hrdinsky, měla voda nikoli 3 - 4 stupně, ale celých 18.

img_0313.jpg

Vsuvka: Jedná se, jak jsem později zjistila, o tzv. Kneippův chodník. Dle jeho zakladatele - Sebastiana Kneippa - koupání alternativně v teplé a studené vodě snižuje stres a stimuluje tělo a mysl a taky

  1. Zlepšuje imunitní systém
  2. Uvolňuje nervový systém
  3. Zpevňuje žíly
  4. Stimuluje energii těla
  5. Pomáhá při syndromu studených nohou
  6. Pozitivně ovlivňuje krevní oběh
  7. Pomáhá s prokrvením končetin

Úplně nej byla ovšem v lázních - jak jinak - restaurace, přístupná v plavkách. Postupně jsme objednávali pivo, kávu, currywursty, řízečky, bramboráčky, salátky a došlo i na dort.

Spokojeně najedení jsme pak šli ještě plavat, nechat na sebe bublat, poslouchat muziku, která tu hraje pod vodou, chodit po Kneippově chodníku, atd. Skoro se nám nechtělo pryč.

Jen tentokrát nejsou žádné mokré fotky, tak aspoň pár u východu. Zde.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář